Bildiri Hazırlama Kuralları

Bildiri Gönderim Kuralları

 

1- Bildiri özetleri, projemanisasaglik@gmail.com mail adresinden kabul edilecektir. Bildiri özetleri Türkçe olarak hazırlanacaktır.  Bunun için giriş dizgisi şu şekilde olmalıdır:

 

BİLDİRİ BAŞLIĞI [ Bildiri başlığı 125 karakteri geçmemelidir.]

BİLDİRİ YAZARLARI [Yazarların ad ve soyadları çalışmadaki sıralarına göre doldurulacak, çalışmayı sunacak kişinin adının altı çizilecektir. Yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri mutlaka belirtilmelidir.]

BİLDİRİ METNİ [Giriş ve amaç, gereç ve yöntem, bulgular, sonuç bölümlerinden oluşmalıdır. Özet bildiri metni maksimum 5000 karakter olmalıdır.]

BİLDİRİ ANAHTAR KELİMELERİ [ Anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 tane olmalıdır.]

 

***Tam metin bildiriler konusunda kongre sekreterliği ile iletişime geçiniz.

 

  • Sempozyumda araştırma, derleme, olgu sunumu tipindeki bildirilere yer verilecektir.

 

3- Daha önce yayına kabul edilmiş, yayın için gönderilmiş çalışmalar sunuldukları yer ve zaman belirtilerek gönderilmek koşuluyla, alana katkısı dikkate alınarak kabul edilebilecektir.

 

  • Kabul edilmiş olan tüm bildiriler “Sözel veya Poster” olarak sunulacaktır. Bildiri gönderirken lütfen tercih ettiğiniz bildiri türünü belirtiniz. Sunum dili Türkçe’dir.

Sözel Bildiri Hazırlama Kuralları:

Bildiri sorumlu yazarı (bildiriyi sunacak olan yazar) bildirisini en fazla 10 dakikalık bir sürede sunacaktır.

Sözel bildiriler en çok 10 slayt ile 7 dakika içinde sunulacak, 3 dakika da tartışmaya ayrılacaktır. Slayt düzeni şu şekilde olmalıdır:

  • Başlık ve Amaç (sadece 1 slayt)
  • Gereç-Yöntem (2-4 slayt)
  • Bulgular (3-6 slayt)
  • Sonuç (sadece 1 slayt)

Poster Bildiri Hazırlama Kuralları

 

Ebatlar: Posterler en fazla 70 x 100 cm boyutunda dikey olarak hazırlanmalıdır.

Logolar: Kongre ve kurum logoları, posterin sağ veya sol köşesinde olabilir.

Metin: Poster metni 1-2 metreden rahatlıkla okunabilmelidir. Metinde tercih edilebilecek karakter boyutları genel olarak aşağıda belirtildiği şekilde olmalıdır.

Bildiri ana başlığı: 48-54 punto (koyu ve büyük harflerle) Başlığın tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.

Yazar adı-soyadı: 36-42 punto (koyu, büyük ve küçük harflerle) unvan yazılmamalı, soyadı büyük harflerle yazılmalı, posteri sunan yazar ismi alt çizgili olmalıdır.

Adres bilgileri: 36 punto (normal, büyük ve küçük harflerle) Yazarların temsil ettiği kurumlar isimlerle paralel olarak üst simge ile işaretlenmelidir. Kurum adresleri, yazar isimlerinin altında yer almalıdır.

Bölüm başlığı: 36 punto (koyu ve büyük harflerle)

Normal metin: 32 punto (normal)

Kaynaklar: 18 punto (normal). Kaynaklara metin içinde atıf yapılmalı ve kaynakça bölümünde yer verilmelidir.

Renk: Göz rahatlığı açısından, poster arka planında nötr veya gri tonlar kullanılmalı, metin yazıları için ise koyu tonlar tercih edilmelidir.

Posterler, belirtilen tarihlerde panolara asılacaktır. Belirtilen tarihlerde yazarlar tarafından poster başında sunum yapılması gerekmektedir.

 

Bildiri özetinin sempozyum kitabında yer alabilmesi için yazarlardan en az birinin sempozyuma kayıt yaptırması zorunludur.

Bildirilerle ilgili tüm değerlendirme süreci katılımcıya ait e-posta  üzerinden takip edebilecektir.

Bildiri ile ilgili bilimsel ve hukuki sorumluluk yazarlara aittir.

Bilimsel Kurul üyeleri, gönderilen bildirileri bilimsel kalitelerinin ve uygunluklarının belirlenmesi amacı ile değerlendireceklerdir.

 

 

Not: Bildiri gönderirken varsa lütfen tercih ettiğiniz bildiri türünü (sözel/poster) belirtiniz. Değerlendirme aşamasında hakemlerin görüşlerine göre yazarlara bilgilendirme yapılacaktır.

 

 

Geri Bildirim

Gönderilen bildiri özetlerinin değerlendirme sonucu  e-postanıza  gönderilecektir.

 

  • Bildiri son gönderimde, bildirinizde bulunan hataların ve eksik hatalarının düzeltilmesi son gönderim tarihine kadar düzeltme maili ile yapılabil
  • Bildiri özet yazım kurallarına ve belirtilen kurallara uygun olarak gönderilmeyen bildiri özetleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.